Mainos
Mainos

Tutkija: Puolustusraportti avaa mahdollisuuksia nopealle avunannolle

Suomen ja Ruotsin välinen puolustusyhteistyöraportti avaa mahdollisuuksia nopealle avunannolle maiden välillä myös mahdollisen sotilaallisen hyökkäyksen sattuessa, katsoo Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak.  

-Käytännössä halutaan mahdollistaa se, että jos Suomeen hyökättäisiin tai Suomi olisi hyökkäyksen uhan alla, Ruotsin puolustusvoimat voisivat käytännössä hetkessä tulla auttamaan, hän arvioi.  

Salonius-Pasternak korostaa, että mahdollinen avunanto vaatisi kuitenkin aina poliittisen päätöksen. Hänen mukaansa myös lainsäädäntöä pitäisi ensin muuttaa monilta kohdin.  

Salonius-Pasternak pitää keskeisenä sitä, hyväksytäänkö Suomen ja Ruotsin välisen puolustusyhteistyöraportin toimenpidesuositukset poliittisesti.

Hänen mielestään raportti vaikuttaisi olevan lähes riskitön poliitikoille, koska kansan tuki syventyneelle yhteistyölle on vahva.  

-Jos asiat selitetään hyvin ja avoimesti, näkisin, että ainakin osa näistä (suosituksista) toteutuu riippumatta hallituskoalitiosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme