Mainos
Mainos

Tutkija: Soinin kannattajat hakevat satumaata

Perussuomalaisten vaalivoitto ei välttämättä johda yhtä jyrkkään ulkomaalaisvastaiseen politiikkaan kuin monissa Euroopan maissa. Populismiin ja perussuomalaisten linjauksiin perehtynyt tutkija Laura Parkkinen Turun yliopistosta arvioi, että äärimmäinen rasismi näyttää puuttuvan ainakin puheenjohtaja Timo Soinin tavoitteista.

Vaikka Soinikin on viihteellinen ja karnevalistinen hahmo hän itse eroaa monista eurooppalaisista populisteista siinä, että häneen ei ole voitu liittää väkivallan käyttöä.

Parkkisen mukaan Soinilla ei ole erityistä vihollista. Puheet ja vaatimukset eivät kohdistu mihinkään tiettyyn tahoon.

Soinin suosiota eivät näytä estävän edes eteläeurooppalaisen katolilaisuuden arvot. Puolueen kannatuksen kasvussa on Parkkisen mukaan kyseessä vanhakantainen kotimainen maaseutukonservatismi. Äijäkulttuuri tekee revanssia modernisaatiota vastaan.

—Nyt kaivataan takaisin tanssilavasuomeen ja satumaakulttuuriin.

Kuvaavaa politiikan karttamuutoksille on Parkkisen mukaan esimerkiksi se, että älykkönä pidetyn SDP:n veteraanin Erkki Tuomiojan ja tunteisiin pohjautuvan Soinin välimatka on aika iso.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot