Mainos
Mainos

Tutkija: Suomen Nato-keskustelu vajaata

Tutkija Markku Salomaa haluaisi Nato-keskustelussa pohdittavan myös sitä, millä tavalla sotilasliitossa osallistutaan poliittiseen vaikuttamiseen.

Nato-keskustelussa on tutkija Markku Salomaan mukaan unohdettu tyystin se, haluaisiko Suomi ylipäätään vaikuttaa Natossa ja miten se tapahtuisi. Natossa nimittäin ovat sotilaiden lisäksi edustettuina myös jäsenmaiden poliittiset edustajat.

- Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomi saisi 120 edustajamandaattia komiteoihin ja työryhmiin sekä virat siviili- ja sotilaspuolelta. Näistä menisi täytettäväksi poliittiselta puolelta noin 80 ja sotilaspuolelta noin 40, Salomaa selvittää.

Salomaan mukaan tärkein paikka olisi suurlähettilään pysyvä paikka Natossa. Hän olisi mukana päättämässä mm. Naton ydinasepolitiikasta.

Tutkijan mukaan Natoon liittymisestä ei ole tarpeen järjestää kansanäänestystä.

- Perustuslain mukaan asia kuuluu eduskunnalle eikä kansanäänestys muutenkaan sovi kansainvälisen politiikan laajoihin kysymyksiin, Salomaa huomauttaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.11.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme