Mainos
Mainos

Tutkija: Täplärapu luvanvaraiseksi

Täpläravun viljely ja kasvatus on säädettävä luvanvaraiseksi, vaatii Ruokarapuprojektia johtava Arto Hirvonen.

Hirvonen pitää täplärapua sekä rapuruton levittäjänä että uhrina. Hän epäilee, etä täplärapu tuhoaa eteläisen Suomen rapukannan ja aiheuttaa satojen miljoonien markkojen vahingot.

-Täplärapu on tuonut vesistöihimme uusia bakteereja, viruksia ja sienitauteja, joiden vaikutusta suomalaiseen ekosysteemiin voidaan vain arvailla, sanoo Hirvonen.

Hän syyttää täpläravun puolestapuhujia biodiversiteettisopimusten väheksymisestä ja Rion vuoden 1992 konferenssin sopimuksen rikkomisesta. Projektinjohtaja Arto Hirvonen haluaa, että täpläravun osuus rapukantojen hoidossa pistetään ajan tasalle. Asiaa valvomaan pitäisi nimetä aktiivisesti toimiva työryhmä.

Hirvonen esitti näkemyksensä Kokemäellä pidettävillä kaksipäiväisillä ruokarapukursseilla. Paikalle on kokoontunut suuri joukko rapualan asiantuntijoita. Tilaisuus järjestetään otsikolla Ruokarapujen kasvatus toimeentulolähteenä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme