Mainos
Mainos

Tutkija: Tuulivoima ei näyttäisi aiheuttavan terveysongelmia ihmisille

Asiantuntijan mukaan tuulivoiman terveyshaittoja ei ole toistaiseksi todettu tutkimuksilla. 

Tänään aiheen nostavat esille myös perussuomalaiset, jonka "työmiehen tuumaustunnille" on kutsuttu toimittajia paikalle kuulemaan puolueen näkemyksiä tuulivoimaloiden terveysvaikutuksista.

Melutorjunnan dosentti Valtteri Hongisto Turun AMK:sta sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että toistaiseksi tutkimukset eivät tue väitettä terveysongelmista.

– Ihmisten terveyttä on tutkittu [tuulivoimaloiden kohdalla] kohtalaisen paljon. Tehdyt tutkimukset eivät osoita, että tuulivoimaloiden lähellä asuvilla terveys olisi heikompi kuin kaukana asuvilla, Hongisto sanoi.

Hongisto sanoo tuulivoimaloiden tuottavan myös infraääniä, joiden vaikutuksista muun muassa perussuomalaisten "työmies" Matti Putkonen on huolissaan.

Hongiston mukaan nimenomaan infraäänien terveyshaitoista on tehty vasta vähän tutkimusta.

– Infraäänien taso on niin alhainen, ettei sitä voi kuulla. Pienitaajuinen infraääni voi kuitenkin herättää rakenteissa värähtelyä, jonka voi aistia. Kuitenkin tämänhetkisen tiedon mukaan terveysvaikutukset tulevat kuuloaistin välityksellä, eli ensin pitäisi olla kuuloaistimus, jotta tulisi vaikutus, hän lisäsi.

PS:n Putkonen: Voimaloiden infraäänistä terveyshaittoja

Perussuomalaisvaikuttaja puoluetoimiston työmies Matti Putkonen kirjoittaa toimittajakutsussa, että sadat tuhannet altistuvat tuulivoimaloiden infraäänisaasteelle.

– Vakavalla altistumisalueella elää tällä hetkellä 650 000 henkeä. Sairastumisten syy-yhteyden teollisten tuulivoimaloiden infraäänisaasteeseen ovat asukkaat konkreettisesti omalla kehollaan todentaneet. 

– Tuulivoimaloiden infraäänen altistumisalueilla on jo nyt oireiltu vakavasti. Kymmeniä perheitä on jo joutunut jättämään kotinsa sairastumisen takia, kirjoittaa Putkonen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme