Mainos
Mainos

Tutkija: Vaaleja ei vielä verkossa ratkaista

Politiikan tutkija Tapio Häyhtiön mielestä suomalaiset poliitikot eivät vielä osaa hyödyntää verkon mahdollisuuksia kovin hyvin. Hän ei kuitenkaan usko, että vaalikoneet ja Facebook nousisivat vielä vaalien ratkaisijoiksi.

- Nuoremmille äänestäjille vaalikoneet esittelevät melko tehokkaasti ehdokkaiden mielipiteitä ja persoonaa. Vanhemmalle väelle ehdokkaat ovat usein muutakin kautta tuttuja. Vaalikoneet ovat vielä hyvin jäykkiä, eikä niissä ole mahdollisuuksia vuorovaikutukseen, Häyhtiö sanoi MTV:n SuomiAreenassa.

Facebook nousi Yhdysvaltain Häyhtiön mukaan presidentinvaalissa tärkeään rooliin.

- Barack Obaman presidenttikampanjassa käytettiin Facebookia rohkeasti. Hänen tiimillään oli hyvää osaamista ja se teetti eräänlaisen Facebook-kopion Obaman omaan kampanjakäyttöön. Vaalien kannalta merkittävää saattoi olla sekin, että Facebookiin syntyi Hillary Clintonia vastustavia sivustoja, joista yhdellä oli yli kaksi miljoona ryhmäläistä.

Häyhtiön mukaan poliitikon ei kannata vielä hautautua verkkoon.

- Poliitikon täytyy näkyä myös kadulla ja kasvokkain, koska verkko ei kokonaan tunnettavuutta ratkaise. Poliitikko voi verkon avulla tehdä poliittisia avauksia ja organisoida kampanjaansa.

- Suomessa verkkokampanjointi kansainvälisesti ottaen vielä melko laimeaa.

Katso taltiointi SuomiAreenan eKeskustelu: Netti kulttuurin ja toiminnan areenana -tilaisuudesta. (taltiointi SAMK)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot