Mainos
Mainos

Tutkija: Väyrysen puolueella ongelma – säännöt voivat olla lainvastaisia

Paavo Väyrysen puoluehankkeessa voi olla lainsäädännöllisiä ongelmia. Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilän mukaan Väyrysen suunnitelmat rajata tulevia jäseniä voivat olla lainvastaisia.

Väyrysen mukaan hänen perustamansa Kansalaispuolue on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, kun edellytykset tähän täyttyvät. Puolueen jäseniksi on tarkoitus hyväksyi vain kansanedustajia ja europarlamentaarikkoja.

Jokisipilä pitää jäsenyyden rajaaminen saattaa olla vastoin lakia.

– Väyrynen rajaa tulevan puolueen jäsenyyden eduskunnan jäseniin, kansanedustajiin ja europarlamentaarikkoihin. Hänellä on ilmeisesti aikomuksen rekisteröidä tämä puolue. Minun ymmärrykseni mukaan puoluelaki ja yhdistyslaki eivät kuitenkaan tällaista rajausta salli.

– Puoluelaissa on erikseen kohta, jonka mukaan puolueen on omassa toiminnassaan sitouduttava kansanvaltaisiin periaatteisiin ja kansanvaltaiseen päätöksentekoon. Sen mukaan tällainen tällainen rajaus ei käy laatuun, Jokisipilä sanoo.

Jokisipilä uskoo, että Väyrysen tavoitteena onkin ensisijaisesti herättää keskustelua. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme