Mainos
Mainos

Tutkija venäläisen luovutusjupakasta: "Suomi joutui suurvaltapolitiikan jalkoihin"

Venäjän-tutkija on huolestunut venäläisen median rajuista kannanotosta Suomen säilöönottaman venäläismiehen mahdollisesta luovutuksesta Yhdysvaltoihin.

Seitsemän uutisissa tänään vieraillut Aleksanteri-instituutin tutkija-tohtori Hanna Smith näkee tapauksessa suurvaltapolitiikan piirteitä. Suomi on joutunut Yhdysvaltain ja Venäjän välikäteen.

– Suomi on joutunut suurvaltapolitiikan jalkoihin.

Venäjän ulkoministeriö puolusti voimakkaasti Suomessa säilöönotettua venäläismiestä tiedotustilaisuudessaan tänään. Venäjän ulkoministeriö on ilmoittanut selväsanaisesti, että sen mielestä epäiltyä miestä ei voida luovuttaa Yhdysvaltoihin.

– Kyseessä on jo noitavaino, joka on osa laajempaa hyökkäystä venäläisiä vastaan ympäri maailman, kommentoi Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova tänään.

Hanna Smithin mukaan tapauksen käsittelyn pitäisi olla kuitenkin viranomaisten näkökulmasta selkeä. Siksi onkin huolestuttavaa, että venäläinen media on niin rajusti ottanut kantaa siihen, miten pitäisi toimia.

– Tällä hetkellä huolestuttavaa on venäläinen media. Se nostaa niin vahvasti tämän tapauksen esille ja ilmoittaa, mitä Suomen ei pitäisi tehdä. Vaikka tämä ei virkamiestasolla vaikuta ja prosessi on selkeä, niin ilmapiiriin se voi vaikuttaa.

Nettihuijauksista epäilty mies on tällä hetkellä poliisin hallussa Vantaalla. Hänet otettiin säilöön Yhdysvaltojen oikeusministeriön pyynnöstä 8. elokuuta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme