Mainos
Mainos

Tutkija: Viime vuonna olisi voitu järjestää uudet eduskuntavaalit

Jyrki Kataisen (kok.) ja Alexander Stubbin (kok.) kompastellen edenneitä hallituksia on tiedotusvälineissä jo yllytty kutsumaan Suomen historian huonoimmiksi, mutta eduskuntatutkija ei innostu leimakirveiden heiluttelusta.  

Erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksesta muistuttaa, että eri aikakausien hallituksia on hyvin vaikea verrata keskenään.

– Esimerkiksi Kekkosen aikana väkisin pystytetyt hätätilahallitukset olivat aika onnettomia, olivat kasassa muutaman kuukauden ja ilmoittivat sitten, etteivät enää halua jatkaa, Railo sanoo.  

Railo muistuttaa, että vuoden 2011 vaalitulos loi huonot lähtökohdat hallituksen muodostamiselle. Tilannetta ei ole helpottanut ankea taloustilanne eikä kaivattujen rakenteellisten uudistusten suuruus. Kuten ei myöskään se, että päähallituspuolueet kokoomus ja SDP ovat viime aikoina ajautuneet yhä etäämmälle toisistaan.

– Jälkeenpäin ajatellen ei olisi ollut huono ajatus järjestää uudet vaalit viime vuonna, kun valtiovarainministeri ja pääministeri vaihtuivat lyhyen ajan sisällä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme