Mainos
Mainos

Tutkija: Ydinvoimapäättäjiä vedetty kölin alta

Politiikan tutkijan mielestä ydinvoimayhtiöt ovat myyneet päättäjille harhaanjohtavan kuvan ydinvoiman päästöttömyydestä tai ainakin vähäpäästöisyydestä.

- Ydinvoimayhtiöt käyttävät tupakkateollisuudesta tuttua toimintamallia. Kielteisille väitteille löytyy aina selitys, ongelmia vähätellään ja kritisoijat leimataan. Ydinsektorin osalta meidät on suometettu, sanoo ympäristö- ja energiapolitiikan tutkija Mika Flöjt Lapin yliopiston alaisesta tutkimusyksiköstä. Yksikkö toimii toimii Arktisen keskuksen yhteydessä.

Väitteen päästöttömyydestä ovat Flöjtin mukaan ajaneet läpi ydinvoimayhtiöt, Säteilyturvakeskus (STUK) sekä työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehet.

STUK tyrmää arvostelun

Säteilyturvakeskus tyrmää tutkijan arvostelun tuoreeltaan.

-Flöjt on väärällä alalla. Hän on kriittinen, mutta esiintyminen Arktisen keskuksen nimissä on jossain määrin ikävää. Flöjt on poliittinen tutkija eikä koulutukseltaan lähelläkään luonnontieteilijää, sanoo toimistopäällikkö Olli Vilkamo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme