Mainos
Mainos

Tutkija: Ydinvoimasta kansanäänestys

Ydinvoimalan rakentamisesta pitäisi järjestää kansanäänestys, ehdottaa ydinvoimapolitiikkaan perehtynyt tutkija Matti Kojo Tampereen yliopistosta. Sanomalehti Kalevassa haastatellun tutkijan mukaan kansanäänestys on perusteltu, koska kysymys on kauaskantoisesta päätöksestä.

Suomessa ei ole aiemmin järjestetty kansanäänestystä ydinvoimasta. Kojon mukaan kansalaisten ei anneta päättää, koska ajatellaan, etteivät he tiedä asiasta tarpeeksi.

Hänen mukaansa kansanäänestyksen mukanaan tuoma keskustelu kuitenkin selkeyttäisi sekä ydinvoimayhtiöiden että ydinvoiman vastustajien näkökantoja, sillä ne joutuisivat perustelemaan mielipiteensä julkisuudessa kansankielellä.

Suomessa on jätetty lupahakemus kolmesta uudesta ydinvoimalaitoksesta. Asianomaisten kuntien odotetaan käsittelevän ydinvoimaloiden rakentamista kevään aikana. Ne voivat joko hyväksyä tai hylätä rakentamisen oman kuntansa alueelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot