Mainos
Mainos

Tutkijalautakunta selvittää Vuosangan vaaratilannetta

Maalialueelta singahtanut kranaatti ei räjähtänyt eikä aiheuttanut henkilövahinkoja.

Tutkijalautakunta ryhtyy selvittämään Kainuun Prikaatin taistelu- ja ammuntaharjoituksissa maanantai-iltana sattunutta vaaratilannetta.

Tykistön kranaatti kimposi maalialueelta ja osui ajoneuvoon Hiisi06-harjoituksen ammunnoissa Kuhmon Vuosangassa maanantai-iltana.

Tutkijalautakunnan on asettanut Pohjoisen maanpuolustusalueen komentaja, kenraalimajuri Pertti Puonti. Lautakunnan tehtävänä on selvittää vaaratilanteeseen johtaneita syitä, tapahtumien kulkua ja olosuhteita. Lisäksi tutkittavana on tapahtumaan osallistuneen henkilöstön tehtävät ja vastuut.

Tutkijalautakunta ei suorita esitutkintaa tai ota kantaa mahdollisiin syyllisyyskysymyksiin.

Lautakunnan tulee luovuttaa raporttinsa Pohjoisen maanpuolustusalueen komentajalle 15. syyskuuta mennessä. Tutkijalautakunnan puheenjohtajana toimii everstiluutnantti Jussi Mäki.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot