Mainos
Mainos

Tutkijat: Itämeri on hylkyjen todellinen aarreaitta

Itämeren pohjasta löytynyt laivanhylky on jälleen yksi todiste siitä, että alue on todellinen aarreaitta sukeltajille ja tutkijoille. Sukeltajat löysivät 1700-luvun lopulta todennäköisesti lähtöisin olevan sotalaivan hylyn jo vuonna 2003, mutta tulivat kuvamateriaalin kanssa esiin vasta nyt.

- Halusimme saada ehjän kuvakokonaisuuden ennen kuin julkaisimme löydön. Toisaalta myös hylyn suojelemiseksi halusimme pitää sen salassa, hylkytutkimusryhmä Badewannen jäsen Jussi Kaasinen kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Itämereltä on tehty viime vuosina merkittäviä sukelluslöytöjä, viimeisimpänä upean Vrouw Marian hylky. Tutkijat kertovat, että nyt merenpohjasta löytynyt kaunokainen on vieläkin paremmassa kunnossa kuin Vrouw Maria.

- Itämeressä on todella suotuisat olosuhteet hylyille. Siellä on alhainen suolapitoisuus, joka pitää laivaa tuhoavat nilviäiset poissa, lisäksi jatkuva kylmyys ja pimeys luo ikään kuin kellariolosuhteet.

Nyt löytynyttä sotalaivaa tuskin tullaan nostamaan merestä esille.

- Se lahoaisi täysin ja sen konservoiminen veisi isoltakin porukalta vuosia, tutkimusryhmän jäsen Juha Flinkman sanoo.

Tutkijat jatkavat silti sotalaivan salaisuuden selvittämistä sukeltajien materiaalin perusteella.

Katso hylkytutkimusryhmä Badewannen Jussi Kaasisen ja Juha Flinkmanin haastattelu: (Huomenta Suomi 13.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme