Mainos
Mainos

Tutkijat: Itämeri voi toipua

Tutkijat eivät pidä Itämeren tilaa toivottomana, vaikka toteavatkin, ettei esimerkiksi sadan vuoden takaiseen tilaan ole paluuta.

Suomalaistutkijat uskovat, että Itämeri voi toipua. Tutkijat kuitenkin muistuttavat, että meren parantuminen vaatii entistä tiukempia päästörajoituksia.

- On selvä, että Itämeri on siirtynyt tilaan, josta ei ole paluuta esimerkiksi sadan vuoden takaiseen. Tulevaisuudessa parempaan suuntaan ei mennä ilman huomattavia korjaustoimia, professori Markku Viitasalo Merentutkimuslaitoksesta kertoo.

Päästörajoitukset eivät paranna Itämeren tilaa nopeasti, sillä sisäisen kuormituksen merkitys on nykyään suurempi kuin jokien kautta mereen tulevien päästöjen.

Tästä huolimatta sekä Viitasalo että Itämeren suojelukomission suomalaisvaltuuskunnan johtaja Tapani Kohonen uskovat, että meren tila paranee tiukempien päästörajoitusten avulla.

Itämeren on arvioitu olevan yksi maailman saastuneimmista merialueista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme