Mainos
Mainos

Tutkijat: Kuntauudistuksen valmistelu huonoa

Joukko kuntatutkijoita antaa valtiolle sapiskaa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen heikosta valmistelusta.

Kuntatutkijat muistuttavat, että kunta- ja palvelurakenneuudistus nousi esille äkkiä kesken vaalikauden. Hallitusohjelmassa siitä ei ole mainintaa.

Erikoistutkija Siv Sandberg Åbo Akademin julkishallinnon laitokselta vertaa suomalaista kuntauudistusta Tanskan vastaavan uudistuksen valmisteluun.

Sandberg sanoo, että Tanskassa tehtiin heti aluksi yli tuhatsivuinen esiselvitys, jonka pohjalta uudistusta ryhdyttiin miettimään. Suomessa on saatu tähän mennessä aikaan ehkä 150 sivua tekstiä.

- Selvitysmies Jukka Peltomäenkin esitys kuntamalliksi käsitti kahdeksan sivua power point -kalvoja, vertaili Sandberg KuntaSuomi 2004 -päätösseminaarissa Helsingissä.

Sandberg saa ajatuksilleen tukea dosentti Heikki Heliniltä, jonka mukaan kuntia syyllistetään nyt turhaan. Hän uskoo, että koko uudistusta ei tarvittaisi, jos valtio olisi vastannut aikoinaan omista velvotteistaan kunnille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme