Mainos
Mainos

Tutkijat: Lohien palauttaminen jokiin onnistuu

Suomessa on aikoinaan ollut 20 lohijokea, nykyisin enää Simojoki ja Torniojoki. Vuonna 2004 tehtiin asetus, jolla varhennettiin vaelluslohen merenpyyntiä. Varhennus johti kudulle nousevien lohimäärän laskuun.

Itämeren vaelluslohen elinkierron palauttaminen Suomen valjastettuihin jokiin on niin juridisesti kuin teknisestikin mahdollista, painottavat tutkijat kansainvälisessä Kalatie-konferenssissa Rovaniemellä tänään.

Lapin ympäristökeskuksen johtajan oikeustieteen tohtori Matti Hepolan mukaan hallinnon päätöksiä on voitava tarkistaa olosuhteiden muuttuessa.

Vuonna 2004 tehtiin asetus, jolla varhennettiin vaelluslohen merenpyyntiä. Varhennus johti kudulle nousevien lohimäärän laskuun. Suomessa on aikoinaan ollut kaksikymmentä lohijokea, nykyisin enää Simojoki ja Torniojoki. Uusi hallitus on aikonut muuttaa lohiasetusta niin, että kalojen nousu pohjoisen jokiin turvataan.

Kalatie-konferenssiin osallistuu toistasataa vaelluskaloista ja lohennoususta kiinnostunutta tänään ja huomenna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot