Mainos
Mainos

Tutkijat löysivät elintarvikkeista paljon asetaldehydiä

Suomessa myytävistä elintarvikkeista on löytynyt korkeita asetaldehydipitoisuuksia.

Sanomalehti Kalevan mukaan professori Mikko Salaspuron työryhmän tekemissä testeissä jogurttien keskimääräinen asetaldehydipitoisuus ylitti kahdeksankertaisesti riskirajan. Samankaltaisia pitoisuuksia löytyi useista hedelmämehuista ja soijakastikkeista sekä jopa vauvojen hedelmäsoseista.

Maailman terveysjärjestö WHO luokitteli syksyllä alkoholissa olevan ja siitä syntyvän asetaldehydin ihmiselle syöpää aiheuttavaksi. Elintarvikkeiden asetaldehydin vaikutusta ihmiseen ei vielä tunneta.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta todetaan, että elintarvikkeiden käyttöä ei vielä tarvitse rajoittaa. Professori Salaspuro ei allekirjoita tätä.

- Jos aine on todettu syöpää aiheuttavaksi, sille altistumista tulisi vähentää kaikista mahdollisista lähteistä, Salaspuro sanoo Kalevassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme