Mainos
Mainos

Tutkijat löysivät migreenigeenejä

Eurooppalais-australialaisessa tutkimushankkeessa on löydetty neljä uutta geenimuutosta, jotka lisäävät selvästi kantajansa riskiä sairastua migreeniin. Tutkimushankkeessa oli mukana tutkijoita myös Suomen molekyylilääketieteen instituutista, Helsingin yliopistosta sekä Helsingin yliopistollisesta keskussairaalasta.

Kyseiset geenimuutokset altistavat yleisimmälle migreenimuodolle, aurattomalle migreenille. Jo aiemmissa tutkimuksissa on löydetty kaksi samalle migreenimuodolle altistavaa geeniä.

Tutkimusryhmän jäsen Verneri Anttila toteaa Helsingin yliopiston tiedotteessa tutkimustulosten tukevan teoriaa, jonka mukaan migreenin taustalla on häiriö aivojen välittäjämolekyylien säätelyjärjestelmässä. Osa löydetyistä geeneistä viittaa myös siihen, että verisuonistolla ja veren virtauksen häiriöillä on vaikutusta migreeniin.

Tutkimuksessa oli mukana yli 11 000 ihmistä, joista migreenistä kärsii 4000.

Migreeniä sairastaa noin 12 prosenttia väestöstä, ja se on yksi merkittävimmistä lyhytaikaisten työstä poissaolojen ja toimintakyvyttömyyden aiheuttajista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot