Mainos
Mainos

Tutkijat moittivat Suomen asuntoja "teollisiksi tuotteiksi"

Tutkijat toivovat, että Suomessa kiinnitettäisiin enemmän huomiota monipuoliseen asuntotuotantoon.

Tuoreesta Asumisen unelmat ja arki -tietoteoksesta käy ilmi, että asukasmielipide sivuutetaan lähes poikkeuksetta, kun esimerkiksi kaupunkitaajamiin ryhdytään rakentamaan kerrostaloja.

- Ihmisillä on hyvin erilaisia elämäntilanteita ja erilaisia tarpeita. Asunnon pitäisi joustaa useamman elämäntilanteen mukaan, sanoo dosentti Anneli Juntto.

Junto hämmästelee, että Suomessa rakennetaan yhä asuntoja niin sanotun normaaliperheen näkökulmasta vaikka lapsiperheitä on alle neljännes kaikista kotitalouksista.

- Suurin osa kotitalouksista on yksin ja kaksin asuvia, heidän osuutensa on jo yli 70 prosenttia, Juntto muistuttaa.

Juntto toivoo, että rakennuttajilla olisi suurempi rohkeus kokeilla asuntotuotannossa uusia ja rohkeita ideoita.

- Nyt kehitys on ikävä kyllä se, että uudet asunnot ovat lähinnä teollisia tuotteita, joissa ei juuri jouston varaa tunnu olevan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot