Mainos
Mainos

Tutkijat vetoavat Emu-äänestyksen puolesta

Useat suomalaiset yhteiskuntatieteilijät ja humanistit vetosivat maanantaina päättäjiin, jotta Suomen varhaisesta liittymisestä Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun järjestettäisiin kansanäänestys.

Vetoomuksen 46 allekirjoittajaa katsovat, että liittyminen Emun kolmanteen vaiheeseen ensimmäisten maiden joukossa voi lisätä poliittista vieraantumista ja heikentää demokratian toimintaedellytyksiä, jos kansalaisten mieltä ei kysytä. Allekirjoittajien mielestä vuoden 1994 neuvoa-antava EU-kansanäänestys ei antanut eduskunnalle poliittista valtuutusta Emu-päätökseen, koska rahaliiton toteutuminen ei vielä tuolloin ollut varmaa.

Allekirjoittajien joukossa on humanistien ja yhteiskuntatieteilijöiden lisäksi myös mm. oikeus- ja luonnontieteen tutkijoita. Mukana ovat esimerkiksi professorit Jan-Magnus Jansson, J.P. Roos, Juha Siltala, Risto Alapuro ja Elina Haavio-Mannila.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme