Mainos
Mainos

Tutkijoiden ja taiteilijoiden sosiaaliturva paranee

Apurahansaajien sairaus-, kuntoutus- ja vanhempainpäivärahojen määrä voi nousta.

Suomesta myönnetyn apurahan turvin tieteellistä tai taiteellista työtä tekevät ovat kuuluneet vuoden 2009 alusta maatalousyrittäjien eläkelain (MYEL) mukaisen lakisääteisen eläketurvan ja maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuslain mukaisen tapaturmavakuutuksen piiriin. Tämän ansiosta heidän sosiaaliturvansa paranee.

Heinäkuun alusta lähtien MYEL-vakuutuksen ottaneet apurahansaajat voivat saada Kelan maksamat sairaus-, kuntoutus- ja vanhempainpäivärahat vahvistetun MYEL-työtulon mukaan. Apurahansaajien sairauspäivärahan omavastuu on neljä vuorokautta samoin kuin maatalousyrittäjillä.

Suomessa asuva apurahan saaja on velvollinen ottamaan itselleen MYEL-vakuutuksen, jos hän työskentelee apurahalla yhtäjaksoisesti vähintään neljä kuukautta. Työskentelyyn tarkoitetun apurahan on oltava lisäksi vuosityötuloksi muunnettuna vähintään 3 280,47 euroa (vuonna 2009).

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme