Mainos
Mainos

Tutkijoiden läpimurto: Syy ryyppäämiseen löytyy geeneistä

Suomalaisia ei ole syytä ainakaan suoralta kädeltä nimittää juoppokansaksi. Kansainvälinen tutkijaryhmä on löytänyt geenin, jonka vaihtelu vaikuttaa alkoholin käytön määrään. Suomalaisilla tätä vaihtelua ei kuitenkaan esiinny enempää kuin muillakaan eurooppalaisilla.

- Tutkimus ei paljastanut eri maiden välillä suuria eroja geenivaihtelun esiintyvyydessä, professori Marjo-Riitta Järvelin Lontoon Imperial Collegesta kertoo STT:lle puhelimitse.

Kansainväliseen tutkimukseen osallistui liki 50 000 ihmistä pääosin Euroopasta. Suomalaisia siinä oli mukana lähes 5 000.

Geenilöytö on merkittävä. Järvelinin mukaan se mahdollistaa lisätutkimukset siitä, miksi alkoholi maistuu joillekin ihmisille paremmin kuin toisille.

Geenilöydös voi auttaa muun muassa kehittämään lääkkeitä tai muita hoitomenetelmiä, joilla pyritään ehkäisemään alkoholisoitumista. Järvelinin mukaan tämä työ vie kuitenkin vielä vuosia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme