Mainos
Mainos

Tutkijoiden mielestä ruotsin opiskelu on aloitettava nykyistä aiemmin

Helsingin yliopiston tutkijat toivovat, että ruotsin opiskelu aloitettaisiin entistä aikaisemmin suomenkielisissä kouluissa. Tarkoituksena on opetuksen kehittäminen.

Lisäksi Svenska i toppen -hankkeen tutkijat toivovat, että ruotsia puhuttaisiin enemmän oppitunneilla ja kielen osaamisen tavoitteita nostettaisiin. Lisäksi tulisi käyttää autenttisia oppimateriaaleja innostamaan oppilaita.

Tutkijat päätyivät toivomuksiin tutkittuaan, mikä on tyypillistä menestyksekkäälle ruotsinopetukselle. Tutkimuksessa havainnoitiin ruotsin opetusta eri puolella Suomea sijaitsevissa seitsemässä lukiossa, joissa oppilaat ovat saaneet erinomaisia tuloksia ruotsin ylioppilaskokeessa. Lisäksi haastateltiin 16:ta opettajaa, 84:ä oppilasta ja koulujen rehtoreita.

Lukioissa oppilailta muun muassa edellytettiin jatkuvaa työntekoa ja heille järjestettiin tilaisuuksia tutustua kielen käyttöön.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot