Mainos
Mainos

Tutkimus: Ammattinimikkeisiin sidottu palkkaus voi lisätä palkkaeroja

Ammattinimikkeisiin sidottu palkkaus voi pahentaa sukupuolten palkkaeroja.

Tähän lopputulokseen tultiin sosiaali- ja terveysministeriön selvityksessä kaupan, matkailun, vapaa-ajan ja ravintola-alan palkkauksesta.  

Tutkimuksen mukaan työn vaativuus ja henkilökohtainen suoriutuminen pitäisi ottaa paremmin huomioon, kun naisten ja miesten palkkaeroja pyritään kaventamaan. Nykyisin tutkituilla aloilla maksetaan ammattinimikkeen mukaan. 

Tutkimus on osa STM:n samapalkkaisuusohjelmaa. Ohjelman projektipäällikkö Outi Viitamaa-Tervosen mukaan vaativuuteen liittyvät palkkausjärjestelmät ovat käytössä yhä yleisimmin eri sopimusaloilla. 

-Esimerkiksi valtiolla lähes kaikki ovat tällaisessa systeemissä ja kuntapuolella enemmän kuin yksityisellä, hän kertoo.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot