Mainos
Mainos

Tutkimus: Enemmistö ei usko hallituksen hajoavan

Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta.

Enemmistö suomalaisista (55 %) torjuu ajatuksen, että uusi hallitus hajoaisi ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Vastanneista neljännes (24 %) olivat epäuskoisia, ja arvioivat hallituksen hajoavan.

Tulokset ovat muuttuneet vuoteen 2011 verrattuna. Silloin kaksi viidestä uskoi, että nimitetty Kataisen hallitus hajoaa ennen aikojaan. Hallituksen hajoamiseen uskovia oli tuolloin enemmän kuin toimintakykyyn luottavia.

Sipilän hallitus on siis arvioitu alkutaipaleellaan toimintakykyisemmäksi kuin Kataisen hallitus.

Valtaosa hallituspuolueiden kannattajista luottaa, että hallitus pysyy toimintakykyisenä koko neljän vuoden ajan. Oppositiopuolueissa arviot hajoavat. Noin kolmannes uskoo hallituksen hajoamiseen.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1001. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot