Mainos
Mainos

Tutkimus: Ensihoidon jälkeinen hoito hajallaan

Suomen Mielenterveysseuran ja Kelan tutkimuksen mukaan kriisiapua pitää kehittää ja auttajien on saatava tarpeeksi koulutusta.

Kriisien ja katastrofien jälkihoitoon kaivataan kohennusta. Tuore tutkimus kertoo, että kriisien ensihoito osataan Suomessa hyvin, mutta ensihoidon jälkeen annettavat tukipalvelut ovat osin hajallaan. Myös niiden hakeminen voi olla avun tarvitsijalle vaikeaa.

Suomen Mielenterveysseuran ja Kelan selvityksen taustalla on kaksi vuotta sitten tapahtunut Konginkankaan suuronnettomuus. Tutkimuksen mukaan selviämiseen vaikuttavat muun muassa vammojen ja traumojen voimakkuus ja aiemmat kokemukset.

Tutkimuksen tekijän valtiotieteen tohtori Riitta Kumpulaisen mukaan kipua ja kärsimystä ei voida poistaa kokonaan, mutta hädässä olevien ihmisten tukipalveluja on kehitettävä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot