Mainos
Mainos

Tutkimus etsii lasten hyvinvoinnin avaimia Turussa

Lasten hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä on tutkittu paljon. Usein tutkimus on kuitenkin hajanaista.

Turussa on alkamassa monitieteellinen tutkimus, jossa haetaan kattavaa tietoa lasten hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä. Tutkimuksessa lapsia seurataan neuvolavaiheesta aikuisuuteen saakka. Vastaavaa tutkimusta ei Suomessa ole aiemmin tehty. Kansainvälisestikin hanke on poikkeuksellisen laaja.

Lasten hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä on tutkittu paljon. Usein tutkimus on kuitenkin hajanaista.

- Yksi tutkii yhtä ja toinen toista, eikä tieto koskaan kohtaa, perustelee lapsi- ja nuorisokeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Lagström.

Toinen ongelma on, että tutkimustulokset jäävät usein pelkästään paperille. Hyvän kasvut avaimet -tutkimushankkeessa halutaan saada käytäntöön sovellettavaa tietoa.

Tutkimukseen osallistuu noin 50 tutkijaa eri tieteenaloilta. Teemoja ovat terveydelliset, psykososiaaliset, taloudelliset ja kulttuurilliset tekijät. Tavoitteena on selvittää muun muassa perheen sisäistä vuorovaikutusta ja lasten koulu-uraan vaikuttavia tekijöitä. Terveyttä koskevassa osassa selvitetään, miksi osa päiväkoti-ikäisistä lapsista sairastaa kaikki mahdolliset infektiot, kun toiset pääsevät vähemmällä.

Tavoitteena on saada mukaan noin 4500 lasta Varsinais-Suomen kunnista. Kutsun tutkimukseen saa jokainen äitiysneuvolassa ensimmäistä kertaa käyvä. Kiinnostuneita haetaan ensi vuoden elokuun loppuun asti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot