Mainos
Mainos

Tutkimus: EU-jäsenyyttä vastustetaan Suomessa

Lähes viisikymmentä prosenttia suomalaisista äänestäisi nykyisin EU-jäsenyyttä vastaan, kun puolesta olisi 44 prosenttia. Toisaalta enemmistö ei haluaisi erota EU:sta.

Euroopan unionin epäsuosio näyttää kasvaneen Suomessa. Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan ei-äänet voittaisivat kyllä-äänet, jos unioniin liittymisestä äänestettäisiin nyt.

Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että jäsenyyttä vastaan äänestäisi 49 prosenttia ja sen puolesta 44 prosenttia suomalaisista. Kahdeksan prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Kriittisimmin unioniin näyttävät suhtautuvan vasemmistoliiton, keskustan ja sosiaalidemokraattien kannattajat. Kyselyn mukaan työväestöstä selvä enemmistö ja naisista niukka enemmistö äänestäisivät unionia vastaan. Sitä vastoin myönteisimmin EU-jäsenyyteen suhtautuvat kokoomuksen kannattajat, nuoret ja hyvätuloiset kaupunkilaiset.

Suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan halua erota EU:sta. Lähes kaksi kolmesta vastaajasta pitäisi Suomen unionin jäsenenä.

Kyselyä varten haastateltiin 1008 mannersuomalaista joulukuun puolivälissä. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme