Mainos
Mainos

Tutkimus: Huono tiedonkulku yrityksissä hidastaa kehitystä

Lähes kaksi kolmannesta suomalaisyritysten työntekijöistä ja johtajista pitää tuoreen tutkimuksen mukaan yritysten sisäistä tiedonkulkua liian hitaana. Huono tiedonkulku johtaa laatuvirheisiin, hitauteen ja työpaikan kyvyttömyyteen kehittää uusia tuotteita.

Vain joka kolmas johtaja kokee tiedonsaantinsa olevan hyvässä kunnossa. Toimiala- ja työpaikkakohtaiset erot tiedonkulussa ovat suuria.

Neljä viidesosaa virheistä voitaisiin välttää jakamalla tietoa avoimemmin. Kaikki tieto, jonka salaamiselle ei ole erityisiä perusteita, tulisi antaa työntekijöille.

Yritysten kehitysvauhti moninkertaistuisi, jos tieto jaettaisiin avoimesti työntekijöille.

Tiedot ilmenevät ohjelmistoyhtiö Microsoftin teettämästä tutkimuksesta. Tutkimus koskee suomalaisyrityksiä, joissa työskentelee vähintään 50 henkilöä. Kyselyyn vastasi 1200 työssäkäyvää suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot