Mainos
Mainos

Tutkimus: Kansantautien riskitekijät ennallaan

Suomalaisten tärkeimpien kansantautien riskitekijät eivät ole viime vuosina enää vähentyneet. Etenkin nuorten aikuisten eli alle 45-vuotiaiden suomalaisten ylipaino ja tupakointi ovat lisääntyneet ja kolesterolitasokin on lievästi noussut.

Aivan viime vuosina myös työikäisten miesten sydäntautikuolleisuuden lasku näyttää pysähtyneen.

Kansanterveyslaitos selvittää tärkeimpien kansantautien riskitekijöitä joka viides vuosi. Tuoreimman Finriski-tutkimuksen haastattelut ja terveystarkastukset tehtiin viime keväänä.

Tärkeimmistä riskitekijöistä ainoastaan verenpainetaso on edelleen laskenut. Tämä johtunee suolan käytön vähenemisestä sekä osittain myös lääkehoidon yleistymisestä

Tutkimuksen mukaan suomalaisten ravintotottumukset eivät ole yleisesti ottaen enää kohentuneet. Suomalaiset juovat kyllä edelleen rasvatonta maitoa ja käyttävät kevytlevitteitä. Sen sijaan rasvaa kertyy juustoista, liharuuista sekä leivonnaisista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme