Mainos
Mainos

Tutkimus: Keskioluen poisto ruokakaupoista vähentäisi kuolemia

Keskioluen, keskivahvan siiderin ja long drink -juomien myynnin lopettaminen ruokakaupoissa karsisi alkoholikuolemia. Tuoreen tutkimuksen mukaan alkoholin aiheuttamat kuolemat vähenisivät vuodessa 350:llä.

Vaikutus olisi merkittävä, sillä esimerkiksi liikenteessä kuolee vuosittain noin 300 suomalaista.

Itä-Suomen yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkimuksen pohjana käytettiin tietoja Ruotsista. Siellä kiellettiin 1970-luvulla keskioluen myynti ruokakaupoissa ja siirryttiin laimeamman alkoholin kauppaan.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme