Mainos
Mainos

Tutkimus: Kokoomus saa puolueista eniten myönteisyyttä

Suurista puolueista kokoomus näyttäisi keräävän taakseen eniten myönteistä suhtautumista. Tämä käy ilmi TNS Gallupin viiden suurimman puolueen toimeksiannosta tekemästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten mielikuvia puolueista.

Tutkimuksen mukaan 42 prosenttia suomalaisista suhtautuu kokoomuksen vähintään melko myönteisesti. Keskustan myönteisyyslukema on 40 prosenttia, kun taas SDP:n luku on 36 prosenttia.

Tutkimuksessa vihreisiin suhtautui joko erittäin myönteisesti tai melko myönteisesti 36 prosenttia ja vasemmistoliittoon 24 prosenttia kansalaisista.

Mielikuvissa on tapahtunut kolmen suurimman puolueen osalta hieman muutoksia viime huhtikuuhun verrattuna. Keskustan myönteisyyslukema on pudonnut neljä prosenttiyksikköä, kun taas kokoomuksen ja SDP:n lukemat ovat pysyneet kuta kuinkin ennallaan.

Tutkimukseen haastateltiin reilua tuhatta suomalaista syyskuun alkupuolella. Vastaajilta tiedusteltiin, miten myönteisesti tai kielteisesti he suhtautuvat viiteen suurimpaan puolueeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot