Mainos
Mainos

Tutkimus maahanmuutosta: Näiden syiden takia Suomeen tullaan

Suomeen muutetaan ulkomailta monista eri syistä, mutta yksi on ylitse muiden: perhe ja rakkaus. Suomessa asuvat ulkomaalaistaustaiset pääsivät nyt ensimmäistä kertaa kertomaan tutkimuksessa maahanmuuttonsa syistä.

Tilastokeskuksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Työterveyslaitoksen toteuttamassa tutkimuksessa yli puolet Suomessa vuonna 2014 asuneista ulkomaalaistaustaisista ilmoitti perhesyyt muuton syyksi.

Vajaa viidennes oli tullut Suomeen työn vuoksi, joka kymmenes opiskelujen perässä. Pakolaisuus tai turvapaikanhaku oli syynä muuttoon joka kymmenennellä.

Perhesyyt korostuivat erityisesti naisilla. Miehilläkin perhesyyt olivat tärkeimmät, mutta miehet muuttivat naisia useammin myös työn tai opiskelujen perässä. Myös pakolaisuus oli miehillä yleisempi syy muuttaa Suomeen kuin naisilla.

Tutkimustuloksista selviää, että ulkomaalaistaustaiset ovat yleensä luottavaisia ja onnellisia, mutta heillä on myös haasteita hyvinvoinnissa ja turvallisuudessa.

Tutkimukseen haastateltiin vuosien 2014–2015 aikana yli 3 200 henkilöä. Haastatteluja tehtiin 12 eri kielellä.

Ulkomaista syntyperää olevien työ ja hyvinvointi -tutkimuksen tuloksia julkaistaan artikkeleina Tilastokeskuksen ja THL:n sivuilla loppuvuoden 2015 aikana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme