Mainos
Mainos

Tutkimus: Maahanmuuttajat ovat alkaneet sopeutua

Maahanmuuttajien kielitaito on parantunut ja työssäkäynti yleistynyt.

Maahanmuuttajien kotoutuminen Suomeen näyttää edenneen hyvään suuntaan. Seitsemän vuotta maahanmuuttajien elämää seuranneesta tutkimuksesta selviää, että heidän suomen kielen taitonsa on kohentunut ja työssäkäynti yleistynyt. Sopeutuminen tapahtuu kuitenkin hitaasti.

Eri maahanmuuttajaryhmillä on erilaisia haasteita kotoutumisessa. Somaleita ja arabeja syrjitään usein. Lisäksi erityisesti somalien, vietnamilaisten ja venäläisten vaarana on sosiaalinen eristäytyminen.

Tutkimuksessa tarkkailtiin niitä maahanmuuttajia, jotka ovat tulleet Suomeen 1990-luvun taitteessa. Seuranta-aika oli vuodesta 1997 vuoteen 2004. Tutkimukseen osallistui noin 450 maahanmuuttajaa. Helsingin kaupungin tietokeskuksen tilaama tutkimus tehtiin Helsingin yliopistossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot