Mainos
Mainos

Tutkimus maavoimien iskukyvystä valmistuu loppuvuodesta

Maavoimien operatiivisten joukkojen iskukykytutkimuksen tulokset kootaan pääesikunnassa elokuussa. Kokonaisselvitys maavoimien tarvitsemasta iskukyvystä valmistuu puolestaan marraskuussa.

Kyse on ensi vuosikymmenen asejärjestelmiin kohdistuvasta tehokkuusvertailusta. Tarkasteltavina asejärjestelminä ovat olleet taisteluhelikopterit, tykistöjärjestelmät, panssarivaunut ja panssariohjukset. Myös ilmavoimien hävittäjien täsmäaseistus on yksi iskukykytutkimuksessa olleista järjestelmistä, vaikka Hornetien päätehtävä on ja tulee olemaan edelleen hävittäjätorjunta, ei rynnäkkökäyttö eli maataisteluihin osallistuminen.

Erilaiset operaatioanalyysit antavat perusteet vuoden 2004 puolustusselonteon jatkotyöskentelylle. Tutkimukset tehtiin, jotta asejärjestelmävalinnoista voitaisiin päättää selonteon yhteydessä. Marraskuussa valmistuva iskukykytutkimus sisältää 2010-luvun asejärjestelmiä koskevat puolustusvoimien suositukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme