Mainos
Mainos

Tutkimus: Maitoproteiinista harvoin vatsaoireita

Lehmänmaidolla ei havaittu olevan yhteyttä vatsaoireisiin.

Tuoreen suomalaisen tutkimuksen mukaan vatsavaivoista kärsivillä nuorilla aikuisilla on havaittu uusi ruuan aiheuttama ruoansulatuskanavan oireyhtymä.

Tutkimuksessa selvitettiin ruuan ja erityisesti lehmänmaidon aiheuttamia ruoansulatuskanavan oireita nuorilla aikuisilla.

Lehmänmaidolla ei havaittu yhteyttä oireisiin, vaikka moni epäilikin saavansa oireita maidosta.

Aiemmin on esitetty, että viivästynyt maitoallergia voisi olla yleistäkin kouluikäisillä lapsilla ja nuorilla aikuisilla. Tämän tutkimuksen mukaan maidon proteiinin aiheuttamat oireet olivat hyvin harvinaisia.

Kyselyyn vastanneista nuorista kahdeksan prosenttia kertoi saavansa vakavia ruoansulatuskanavan oireita ruoasta. Noin 25 prosenttia nuorista epäili saavansa oireita maidosta, 13 prosenttia epäili laktoosi-intoleranssia ja 13 prosenttia ei juonut maitoa.

Kyselyyn vastasi 827 16-21-vuotiasta nuorta.

Tarkemmissa tutkimuksissa laktoosi-intoleranssille altistava geeni oli 8,5 prosentilla.

Ravitsemuksen Tutkimussäätiölle tehty tutkimus on osa tutkija Laura Paajasen väitöstutkimusta.

Tutkimus on julkaistu arvostetun amerikkalaisen ravitsemusalan lehden American Journal of Clinical Nutrition joulukuun numerossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot