Mainos
Mainos

Tutkimus: Masennuslääkkeet eivät lisää itsemurhia

Vaikka itsemurhat vähenivät masennuslääkkeiden käytön aikana, itsemurhayrityksiä tapahtui lähes 40 prosenttia enemmän.

Uusien masennuslääkkeiden käyttöön liittyy lisääntynyt itsemurhayritysten riski, mutta toteutuneiden itsemurhien riski on vähentynyt. Kuopion yliopiston, Kansanterveyslaitoksen, Stakesin ja Kelan yhteistyönä tekemän tutkimuksen mukaan itsemurhia tapahtui 32 prosenttia vähemmän masennuslääkkeiden käytön aikana. Itsemurhayrityksiä oli kuitenkin 39 prosenttia enemmän.

Masennuspotilaiden kokonaiskuolleisuutta, erityisesti sydänkuolemia, näiden lääkkeiden käyttö näyttäisi vähentävän vielä enemmän.

Tutkijat selittävät tutkimustulosta mm. sillä, että lievemmät itsemurhayritykset, kuten masennuslääkkeiden yliannostukset lisääntyvät, kun kotona on saatavilla lääkkeitä. Toisaalta kuolemaan johtavien väkivaltaisempien menetelmien käyttö näyttää vähenevän lääkkeitä käyttävillä potilailla.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.12.2006)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot