Mainos
Mainos

Tutkimus: Matemaattisuus näkyy jo päiväkoti-iässä

Lukumääristä kiinnostunut pikkulapsi oppii myöhemmin matematiikkaa muita paremmin, kertoo tuore tutkimus. Lasten matemaattiset taidot kehittyvät kouluiässä muita paremmin, jos he laskevat alle kouluikäisinä vaikkapa lelujaan tai päälle puettavien vaatteiden määrää.

Tutkijaryhmä suosittelee, että pikkulapsia rohkaistaisiin laskemaan sekä kotona että päivähoidossa. Patistaminen ei kannata, vaan laskemisen tulisi olla leikinomaista.

Esimerkiksi eräässä päiväkodissa oli seinällä kuva akvaariosta. Hoitajat lisäsivät tai poistivat kalan kuvia silloin, kun lapset eivät huomanneet. Kalojen laskemisesta tuli niin suosittu leikki, että ulkoa tullessaan lapset juoksivat katsomaan paljonko kaloja akvaariossa sillä hetkellä oli.

Tutkimus tehtiin Turun yliopistossa Suomen Akatemian rahoituksella. Mukana oli useita lapsiryhmiä. Pisimpään seurattiin 40 lasta, joiden matemaattisia taitoja tarkasteltiin 3–12-vuotiaina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme