Mainos
Mainos

Tutkimus: Miehet lihavampia kuin koskaan

Työikäisten suomalaisten keskivartalo on tukevoitunut 10 vuodessa.

Sukupuolten väliset erot ovat pienentyneet, mutta naisilla painoindeksi nousee ja lihavuus yleistyy edelleen iän myötä voimakkaammin kuin miehillä.

Tuoreesta väitöskirjatyöstä käy ilmi, että niin miehillä kuin naisillakin keskimääräinen vyötärön ympärys ja vyötärön ja lantion suhde kasvoi, mikä merkitsee terveydelle haitallisen vyötärölihavuuden yleistymistä.

ETM Marjaana Lahti-Kosken Kansanterveyslaitoksella tekemässä väitöskirjatyössä selvitettiin suomalaisten työikäisten suhteellisessa painossa ja lihavuuden yleisyydessä tapahtuneita muutoksia. Tutkimuksen aineisto perustuu viiden vuoden välein tehtyihin FINRISKI väestötutkimuksiin, joissa selvitetään sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä työikäisillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot