Mainos
Mainos

Tutkimus: Näillä aloilla työntekijät viihtyvät

Maatalousyrittäjät viihtyvät paremmin työssään kuin esimerkiksi informaation parissa työskentelevät, kertoo tuore tutkimus.

Tutkimusyhtiö EPSI Ratingin työntekijätyytyväisyystutkimuksen mukaan parhaiten viihdytään alkutuotannossa eli maatalouden, kalastuksen ja metsänhoidon parissa.

Hyvin viihtyvät myös taide-, viihde- ja virkistysalojen sekä rahoitus- ja vakuutusalojen työntekijät.

Huonoiten taas työntekijät viihtyvät informaatio- ja viestintäaloilla sekä teollisuudessa. Kaikista huonointa viihtyvyys on tutkimuksen mukaan konepajatuotteiden valmistuksessa.

Iäkkäämmät viihtyvät nuorempia paremmin

Tutkimuksen mukaan yli 55-vuotiaat ovat tyytyväisempiä työhönsä kuin nuoremmat, alle 30-vuotiaat työntekijät.

Lisäksi tutkimus kertoo, että naiset viihtyvät työssään paremmin kuin miehet. Puolet suomalaisista kuitenkin viihtyy erittäin hyvin työssään.

Tutkimukseen haastateltiin 3000 työssäkäyvää suomalaista touko-kesäkuun aikana.

(MTV3)

Katso Pauliina Pietilän juttu (Kymmenen uutiset 6.7.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot