Mainos
Mainos

Tutkimus: Naiset autoilevat aiempaa enemmän

Naisten lisääntynyt autoilu on nostanut koko henkilöautoilun suosiota. Asiaan vaikuttaa myös se, että ihmiset ajavat entistä enemmän yksin.

Naisten autoilu on lisääntynyt Suomessa merkittävästi kuuden viime vuoden aikana, selviää valtakunnallisesta henkilöliikennetutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan 54 prosentilla naisista on auto aina käytössään, kun edellisessä tutkimuksessa auto oli aina käytössä 47 prosentilla.

Henkilöautojen osuus kotimaan matkoista on 58 prosenttia, kun se kuusi vuotta aiemmin oli 54 prosenttia. Naisten lisääntyneen autoilun lisäksi henkilöautoilun suosiota on kasvattanut se, että ihmiset ajavat entistä enemmän yksin.

Noin kolmannes kotimaan matkojen kappalemäärästä on jalankulku- tai pyöräilymatkoja, ja julkista liikennettä käytetään 8 prosentilla matkoista.

Tutkimukseen vastasi lähes 13 500 suomalaista vuosina 2004-2005. Tutkimuksen ovat teettäneet liikenne- ja viestintäministeriö, Tiehallinto ja Ratahallintokeskus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot