Mainos
Mainos

Tutkimus: Netti on voimavara yksinäisille nuorille

Yli 40 prosentilla 13–16-vuotiaista suomalaisnuorista on sellaisia kavereita, joita he tapaavat ainoastaan netissä, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Nuorten Akatemian ja digitaalisen markkinoinnin ajatushautomo Kurion tekemä tutkimus selvitti yläkouluikäisten nettiyhteisöllisyyttä. Tutkimukseen osallistuneista myös 16 prosenttia ilmoitti, että he tapaavat kavereita enemmän netissä kuin kasvotusten.

Nuorten Akatemian viestintäpäällikkö Minna Ahola huomauttaa, että netissä kavereidensa kanssa kommunikoivat nuoret ovat yleensä sosiaalisia ihmisiä muutoinkin kuin netissä.

– Facebookissa jatketaan siitä, mihin koulussa jäätiin. Tutkimuksessamme 81 prosenttia nimesi Facebookin tärkeimmäksi nettiyhteisökseen, Ahola sanoo.

Hänen mukaansa huomionarvoista tutkimuksessa on, että netti näyttää rikastuttavan erityisesti yksinäisten nuorten sosiaalista elämää.

– Vaikuttaa siltä, että netti olisi voimavara sellaisille nuorille, jotka ei välttämättä omasta elinpiiristään löydä kavereita esimerkiksi pienellä paikkakunnalla.

Aholan mukaan tutkimuksen tuloksista käy ilmi lisäksi se, että nuoret tuottavat entistä enemmän sisältöä nettiin.

– Tutkimuksessa sisällöntuotanto voi tarkoittaa vaikka kommentin kirjoittamista Facebookiin. Tutkimuksessa 74 prosenttia vastasi, että he ovat viimeisen kahden viikon aikana tuottaneet sisältöä nettiin. Se voi olla kommenttien lisäksi esimerkiksi omia videoita, musiikkia ja pelejä.

Ahola kertoo, että tutkimuksen mukaan suurin syy nuorille viettää aikaa netissä ja sosiaalisessa mediassa on halu saada tietää kavereiden kuulumisista.

(MTV3)

Katso Minna Aholan ja Mikko Hautakankaan haastattelu (Huomenta Suomi 11.6.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme