Mainos
Mainos

Tutkimus: Nuoret valikoivasti suvaitsevia

Suomalaisnuoret suhtautuvat tuoreen tutkimuksen mukaan suvaitsevammin seksuaalisiin vähemmistöihin ja eri uskontojen edustajiin kuin maahanmuuttajiin.

Suomalaiset nuoret ovat yhtä aikaa sekä kansainvälisesti suuntautuneita että suomalaisuutta arvostavia. 15/30 Researchin tekemän kansallisen nuorisotutkimuksen ennakkotietojen mukaan 15-25-vuotiaat nuoret ovat kiinnostuneita matkailusta ja vieraista kulttuureista, mutta suhtautuvat isänmaallisuuteen myönteisesti.

Nuorten suvaitsevaisuus on kuitenkin valikoivaa. Esimerkiksi seksuaalisiin vähemmistöihin ja eri uskontojen edustajiin nuoret suhtautuvat suvaitsevammin kuin maahanmuuttajiin.

Kolme viidestä nuoresta suhtautuu myönteisesti kehitysavun lisäämiseen, mutta kaksi viidestä rajoittaisi ulkomaalaisten maahanmuuttoa Suomeen.

Miespuoliset vastaajat suhtautuivat maahanmuuttajiin naispuolisia jyrkemmin. Tutkimusta varten haastateltiin 1352:ta 15-25-vuotiasta nuorta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme