Mainos
Mainos

Tutkimus: Nuorten selkävaivat lisääntyvät

Nuorten selkäkivut ovat yleistyneet merkittävästi 1980-luvulta alkaen samalla, kun tietokoneen käyttö ja pelaaminen ovat lisääntyneet. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan päätteen ääressä istuminen voi aiheuttaa nuorille vaikeitakin selkäoireita. Myös päänsärky ja silmäoireet ovat yleisiä.

Tutkimuksen mukaan lapset eivät saa kotona ja koulussa riittävästi opastusta oikeaan ergonomiaan. Ongelmana on myös se, että tietotekniikka ja työpisteet on yleensä mitoitettu aikuiselle ihmiselle.

– Laite- ja ohjelmistovalmistajat ovat ilman muuta yksi vastuutaho. Kyllä heilläkin pitää olla tieto siitä, kuinka kuormittavaa tietokonetyöskentely on, sanoo terveydenhuollon maisteri Paula Hakala.

Tulokset perustuvat pääosin nuorten terveyttä ja elintapoja koskeviin kyselytutkimuksiin, joita on tehty Tampereen yliopistossa 1980-luvulta lähtien.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme