Mainos
Mainos

Tutkimus: Oikeiston ehdokkaat ovat paremmannäköisiä

Tuoreen tutkimuksen mukaan oikeiston ehdokkaat ovat paremmannäköisiä kuin vasemmiston. Tutkijoiden mukaan tästä on myös hyötyä vaalien aikaan. Asia paljastuu suomalaisten ja ruotsalaisten yhteistyössä tekemästä taloustutkimuksesta.

Tutkimuksessa verrattiin Suomessa vuosina 2003 ja 2004 pidettyjen eduskunta- ja kunnallisvaalien tuloksia netissä tehtyyn kyselyyn, jossa arvioitiin jokaisen ehdokkaan ulkonäköä.

Arviota yli 1300 suomalaisen ehdokkaan ulkonäöstä kysyttiin viisiportaisella asteikolla, jossa vaihtoehto yksi tarkoitti hyvin rumaa ja viisi puolestaan erittäin kaunista.

Suomalaisehdokkaiden ulkonäköä arvioi yli 2500 ulkomaalaista, joilla ei ollut mitään tietoa ehdokkaiden puoluekannasta.

Tutkimuksessa paljastui ensinnäkin se, että oikeiston ehdokkaat olivat paremmannäköisiä kuin vasemmiston. Toiseksi paljastui myös, että hyvännäköisyydestä oli hyötyä, sillä oikeiston ehdokkaat saivat myös enemmän ääniä.

Tutkimuksen mukaan hyvännäköisyydestä oli hyötyä etenkin kunnallisvaaleissa, jossa ehdokkaat olivat tuntemattomampia.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot