Mainos
Mainos

Tutkimus: Onnelliset liikkuvat paljon

Suomalaisten jako onnellisiin menestyjiin ja passiivisiin tyytymättömiin on jo totta, selviää Suomalaiset 2011 -tutkimuksesta. Sen mukaan onnellisuus ei kuitenkaan riipu tulo- ja koulutustasosta vaan liikunnan määrästä ja ruokavalion terveellisyydestä.

Valtaosa kuntoliikuntaa vähintään kolme kertaa viikossa harrastavista vastaajista kokee terveytensä hyväksi. He ovat myös onnellisia ja tyytyväisiä ihmissuhteisiinsa. Lisäksi he kokevat työssään enemmän arvostusta ja ovat tyytyväisempiä ajankäyttöönsä kuin ne vastaajat, jotka harrastavat liikuntaa alle kerran viikossa.

Selvityksen mukaan vain kolmannes suomalaisista liikkuu vähintään kolme kertaa viikossa. Eniten heitä on yli 55-vuotiaissa. Kolmannes suomalaisista ei liiku edes viikoittain.

Tutkimuksesta ilmenee myös, että ruokavalion terveellisyys näyttää usein liittyvän onnellisuuteen, toisin kuin ammatti, tulotaso tai sukupuoli.

Suomalaiset 2011 -tutkimuksen toteutti liikkeenjohdon konsultointiyritys Radera. Se haastatteli yli tuhat 15-70-vuotiasta suomalaista helmi-maaliskuussa.

(MTV3 - STT)

Katso akatemiatutkija Mika Pantzarin haastattelu: (Huomenta Suomi 20.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme