Mainos
Mainos

Tutkimus paljastaa hiusten värjäämisen lisäävän rintasyöpäriskiä

Hiusten värjääminen voi lisätä riskiä sairastua rintasyöpään, kertoo Plos One -tiedelehdessä julkaistu suomalaistutkimus.

Suomen Syöpärekisterin ja Helsingin yliopiston tutkimuksessa selvitettiin hiusvärien käytön yhteyttä rintasyöpäriskiin suomalaisilla naisilla.  

Hiuksiaan värjänneillä havaittiin 23 prosenttia suurempi riski sairastua rintasyöpään kuin naisilla, jotka ilmoittivat, etteivät värjänneet hiuksiaan.  

Tiedot perustuvat vuonna 2009 tehtyyn kyselyyn, johon vastasi yli 28000 suomalaista naista. Heistä 6500 oli sairastanut rintasyövän.  
Tutkija Sanna Heikkinen Syöpärekisteristä toteaa, että tutkimuksen perusteella ei voida vielä varmuudella sanoa, että hiusvärien käyttö aiheuttaisi rintasyöpää.  

– Tällaisella takautuvalla kyselytutkimuksella ei voida todeta aukottomasti kausaalista yhteyttä. Mutta emme voi myöskään sulkea pois sen mahdollisuutta, Heikkinen sanoo. 

Korjattu otsikkoa kello 15.51.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme