Mainos
Mainos

Tutkimus: Pensasmustikka odotettua terveellisempää

Pensasmustikka soveltuisi hyvin myös leipomoiden ja elintarviketeollisuuden käyttöön, koska ravintosisältö kestää valmistuksen ja varastoinnin.

Maa- ja metsätalousministeriön rahoittaman tutkimuksen mukaan Suomessa jalostetut pensasmustikkalajikkeet ovat odotettuakin terveellisempiä. Isoista marjoista löytyy enemmän fenoliyhdisteitä kuin mustaherukasta.

Fenoliyhdisteet ovat antioksidantteja, joiden arvellaan estävän sydän- ja verisuonitauteja sekä syöpää.

Pensasmustikat sopisivat hienosti leipomoiden ja elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi senkin takia, että niiden ravintosisältö kestää varastoinnin ja valmistuksen.

Suomessa pensasmustikkaa viljellään ammattimaisesti 60 hehtaarilla, ja satoa kertyy 5 - 15 000 kiloa kultakin. Kaupallinen sato käytetään lähinnä tuoremarjoina. Tuoreita pensasmustikoita tuotu lisäksi ainakin Saksasta ja Puolasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme