Mainos
Mainos

Tutkimus: Perussuomalaiset rohmuamassa jättimäärän paikkoja Uudellamaalla

Perussuomalaisten kansanedustajamäärä Uudellamaalla on yli kolminkertaistumassa. MTV3:n teettämän tutkimuksen mukaan perussuomalaiset on saamassa jopa seitsemän edustajanpaikkaa, mikä nostaisi perussuomalaiset Uudenmaan toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Viime vaaleissa paikkoja irtosi puolueelle vain kaksi. Paikkamäärien kasvu olisi räjähdysmäinen, sillä tällä hetkellä puolueella on kuusi kansanedustajaa koko maasta.

Perussuomalaisten nousun takia muut puolueet ovat menettämässä paikkojaan. Suurin kärsijä olisi tutkimuksen mukaan kokoomus, jonka paikkamäärä saattaa tippua kahdella viime vaalien 11:stä yhdeksään. Kokoomuksen kymmenes paikka ei kuitenkaan tutkimuksen mukaan ole kaukana.

Suurista puolueista myös keskusta ja SDP olisivat menettämässä kumpikin yhden paikan Uudenmaan vaalipiirissä.

Vihreät (neljä paikkaa), RKP (kolme paikkaa) vasemmistoliitto (kaksi paikkaa) ja kristillisdemokraatit (yksi paikka) pystyisivät tutkimuksen mukaan säilyttämään omat kansanedustajapaikkansa.

Kaiken kaikkiaan Suomen suurimmassa vaalipiirissä Uudellamaalla on jaossa 35 kansanedustajapaikkaa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös, ketkä Uudenmaan ehdokkaista ovat varmimpia läpimenijöitä ja kenen jatko on vaakalaudalla. Lue juttu tästä:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme