Mainos
Mainos

Tutkimus: Poliisi sankari maahanmuuttoasioissa

Maahanmuuttovirasto näyttäytyy mediassa usein uhkana maahanmuuttajille, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Poliisi ja rajavartiolaitos saavat puolestaan julkisessa keskustelussa helposti sankarin roolin.

Poliisiammattikorkeakoulun sekä raja- ja merivartiokoulun tutkimuksessa selvitettiin, miten maahanmuuttoviranomaiset näkyivät printtimediassa vuosina 2005-2007.

Tutkimuksen mukaan tiedotusvälineet jaottelevat toimijat usein hyviin ja pahoihin, ja rooleja jaetaan muun muassa viranomaisten työnkuvan perusteella.

Tutkimuksessa selvitettiin myös maahanmuuttoviranomaisten viestinnän onnistumista. Viime vuonna tiedotusvälineet antoivat viranomaisille kouluarvosanan seitsemän.

- Ongelmaksi nähdään edelleen pallottelu viranomaisten sisällä, kuvailee tutkimuksen johtaja, dosentti Arno Tanner.

Toimittajat näkivät itsellään tarvetta parempaan taustoitukseen ja moraalisiin pohdintoihin maahanmuuttokeskustelun näkökulmista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot